Мисли

"Когато нацистите дойдоха за комунистите, аз мълчах; не бях комунист.
Когато дойдоха за социалдемократите, аз мълчах; не бях социалдемократ.
Когато дойдоха за тези от профсъюзите, аз мълчах; не членувах в профсъюз.
Когато дойдоха за евреите, аз мълчах; не бях евреин.
Когато дойдоха за мен - вече нямаше кой да говори."
Мартин Нимьолер (1892 - 1984)

Въпроси и отговори

Моля, публикувайте вашите въпроси в секцията за коментари по-долу. Ще Ви отговорим на тази страница.

4 коментара:

 1. Моля вие като камара на геодезистите да изготвите наредба за определяне на цените в геодезията, които да са реални за сегашното положение в страната. Това ще е в ползва на всички и на самите клиенти, когато ни попитат от къде идват цените, за да можем да се защитим с нещо законово или поне с вашата камара.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Здравейте!
   Проблемът, за който ни пишете е много наболял. От нереално ниските цени в нашия бранш страдат не само колегите, които се опитват честно да заработват заплатите си, а и клиентите, които в крайна сметка страдат от некачествени услуги, които са дотоворили заради ниската цена, без да са информирани, че цената е ниска, заради ниското качество или скритите допълнителни дейности, които трябва да се извършат и заплащат впоследствие. Знаем какво трябва да се направи и как ще се разреши проблемът. Но трябва да сме единни и да сме готови да пожертваме част от доходите си в момента, за да станат доходите ни реални в близкото бъдеще. Ние сме готови да го направим. Имаме планове да започнем да действаме по този въпрос, но стратегията, която сме разработили е да действаме непрекъснато и последователно, в продължение на поне три месеца, с възможно най-голяма подкрепа от цялата геодезична общност. Затова се налага да отложим началото на кампанията за м. септември 2016 или м. февруари 2017 г. Ще се радвам, ако се присъедините към нас, без значение дали с членство в Камарата на геодезистите в България или по друг, посочен от Вас начин. Благодаря Ви за предложението! Очаквам да ни пишете и на посочения електронен адрес!

   Изтриване
 2. Във връзка с многократно предупреждение на ел.поща от "СПЕЦИАЛИСТ"в АГКК Варна към фирмите да не се използват временни идентификатори по нар.3 за структурата и съдържанието на идентификатора на недвижим имот.Моля да се изпрати запитване до АГКК София с следния
  Въпрос: Има ли пречка да се използват в проектите за промяна на К.К. временни идентификатори.Моля,да се отговори писменно.

  ОтговорИзтриване
 3. Здравейте! Моля кажете как се обезпечават маркиращи колчета на спорна граница срещу произволно премахване или преместване от една от страните? Благодаря за възможността да поискам компетентно мнение!

  ОтговорИзтриване